Jorkšyro pudingas su pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis
INGREDIENTAI
- Miltai 150 g.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Druska 2 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. grūstų
- Pienas 330 ml.
- Čiobreliai 2 arbat. š. šviežių arba džiovintų
- Pastarnokas 60 g. drožlių
- Saldžiosios bulvės 120 g. drožlių
- Sviestas 80 g. išlydyto
KAIP GAMINTI
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
2. Sudėkite miltus, kiaušinius, druską, pipirus, pieną ir čiobrelius į virtuvinio kombaino indą ir užmaišykite vientisą skystą purią tešlą. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min.
3. Pastarnokų ir bulvių drožles sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite. Atidėkite į šoną.
4. Sviestą padalykite lygiomis dalimis į 12 keksiukų formos (125 ml talpos) ertmių. Įdėkite šią formelę su sviestu į orkaitę ir kaitinkite apie 12–15 min., arba kol sviestas ims rūkti.
5. Išimkite formelę iš orkaitės ir labai greitai išpilstykite tešlą į kiekvieną įkaitusią ertmę (maždaug po 1/4 stiklinės tešlos). Ant viršaus uždėkite po žiupsnį pastarnokų ir saldžių bulvių drožlių. Pašaukite kepti.
6. Kepkite apie 20–25 minutes, kol pudingai išsipūs, pagels, pastarnokai ir bulvės taps traškūs. Patiekite iškart.
Skanaus! ☺☺☺️☺️
Saldžių bulvių ir žalių žirnelių karis
Reikės:
- 4 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (apie 800g)
- 4 šaukštai aliejaus
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 1 indelis konservuotų pomidorų savo sultyse (400g)
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 cm dydžio gabalėlis imbiero šaknies, susmulkinta
- 100g šaldytų žaliųjų žirnelių
Prieskoniai:
- 1 šaukštelis kumino sėklų
- 1 šaukštelis kalendrų sėklų
- ¼ šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
- 1 nedidelė cinamono lazdelė
- 1 lauro lapas
- ½ šaukštelio maltos ciberžolės
- ½ šaukštelio čili pipirų dribsnių (arba pagal skonį)
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštelis cukraus
- Druskos
Patiekimui:
- Šviežių kalendrų
- Virtų baltųjų ryžių
- Indiškos roti duonos
Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
Saldžias bulves nulupkite, supjaustykite apie 2-3 cm dydžio kubeliais. Pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, pabarstykite pagal skonį druska ir išmaišykite, kad kiekvienas kubelis pasidengtų riebalais. Kepkite orkaitėje 20 minučių.
Mažodje sausoje keptuvėje 1 minutę kepinkite kumino sėklas, kalendras ir juoduosius pipirus, kol šie prieskoniai paskleis aromatą. Sudėkite į grūstuvę ir sugrūskite. Atidėkite į šalį.
Didelėje gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite likusius 2 šaukštus aliejaus ir maždaug 5 minutes kepinkite svogūnus kartu su cinamono lazdele ir lauro lapu. Tada suberkite ciberžolę, čili pipirus ir dar porą minučių pakepinkite. Supilkite konservuotus pomidorus, citrinos sultis, įberkite cukraus ir pagal skonį druskos, ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 10 minučių, katkartėmis pamaišydami. Pabaigoje sudėkite susmulkintus česnakus ir imbierą, suberkite sugrūstus anksčiau pakepintus prieskonius, ir toliau troškinkite dar apie 10 minučių. Jei masė tampa itin tiršta ir limpa prie keptuvės dugno, įpilkite šiek tiek vandens.
Įpilkite 80ml vandens ir sudėkite į puodą apkeptas orkaitėje saldžias bulves. Uždenkite keptuvę arba puodą dangčiu, ir troškinkite dar 10 minučių, jei reikia, dar įpildami šiek tiek vandens. Pačioje pabaigoje suberkite šaldytus žirnelius, dar patroškinkite atidengę apie 3 minutes, ir patiekite pabarstę kalendrų lapais, su virtais ryžiais ir indiška naan duona.
Tradiciniai pyragėliai su grybais
Ingridientai:
- 1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
- 1 stiklinė džiovintų grybų
- 3 svogūnų
- Pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų (maltų)
Gaminimas:
Džiovintus grybus pamerkite ir paskui išvirkite. Nusunkite ir sumalkite.
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje kartu su grybais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Atšildytą tešlą iškočiokite, stikline išspauskite apskritimus, dėkite po šaukštą įdaro, užlankstykite kraštelius. Galite daryti ir kitokios formos.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Įdarui galite naudoti pievagrybius arba kitokius marinuotus ar šaldytus grybus
Skanaus ☺☺☺️☺️
Foršmakas
Ingredientai:
- 4 vnt. silkių filės aliejuje
- 5 riekelės batono
- 100 ml pieno
- 3 vnt. kiaušinių
- 1 vnt. obuolių
- 1 šaukštelis garstyčių
- šlakelis citrinų sultčių
- šlakelis alyvuogių aliejaus
- pagal skonį pipirų
- 2 šakelės svogūnų laiškų
- 1 vnt. raudonojo svogūno
Gaminimas:
- Obuolį nulupkite, sėklalizdžius išimkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Silkę aliejuje nuvarvinkite, jei matote kaulų, juos pašalinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Batoną išmirkykite piene.
- Raudonąjį svogūną supjaustykite.
- Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir atskirkite trynius nuo baltymų.
- Baltymus supjaustykite, trynius sutrinkite su garstyčiomis.
- Sumaišykite obuolius, silkę, svogūną, batoną ir kiaušinio baltymus.
- Sumalkite mėsmale arba smulkiai sukapokite (maisto trintuvas netinka, nes silkės masė neturi tapti tyre).
- Pagardinkite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pipirais, smulkiai pjaustytais laiškiniais svogūnais.
- Sumaišykite su trynių ir garstyčių padažu.
- Patiekite su juoda duona.
Skanaus ☺☺☺️☺️
Portugališkas migdolų pyragas
Reikės:
Pyragui:
1 puodelis miltų
3/4 puodelis cukraus
1/2 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos
1 vnt. kiaušinio
1/2 puodelis pasukų
1/2 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/3 puodelis ištirpinto sviesto
2/3 puodelis migdolų (smulkintų)
Sirupui:
3/4 puodelis cukraus
6 šaukštai vandens
6 šaukštai vandens
1/2 šaukštelis migdolų esencijos
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
- Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su pasukomis.
- Įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite atvėsusį sviestą ir išmaišykite.
- Supilkite į miltų mišinį ir užmaišykite tešlą.
- Tešlą supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite maždaug 35 minutes.
- Migdolų sirupui sumaišykite vandenį su cukrumi ir pavirkite, kol pradės tirštėti, nuimkite nuo ugnies, supilkite migdolų ekstraktą.
- Pyragą išimkite, apibarstykite maltais migdolais ir visą pyragą apipilkite karštu migdolų sirupu, kad gerai įsigertų.
- Kiškite į orkaitę ir dar pakepkite 10 min, kol migdolai gražiai apskrus.
Skanaus ☺☺☺️☺️
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą